1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP inşasının ilk yıldönümünü kutluyor

TAP inşasının ilk yıldönümünü kutluyor

Enerji Günlüğü – Avrupa’nın en büyük ve stratejik enerji altyapı projesi olan TAP, inşa çalışmalarına başlamasının birinci yıldönümünü kutluyor.Trans...

TAP inşasının ilk yıldönümünü kutluyor

Enerji Günlüğü – Avrupa’nın en büyük ve stratejik enerji altyapı projesi olan TAP, inşa çalışmalarına başlamasının birinci yıldönümünü kutluyor.

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) bir basın açıklaması yaparak, Avrupa enerji güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olacak en büyük projelerden biri olan Trans Adriyatik Boru Hattı’nın (TAP) inşa çalışmalarına başlanmasının ilk yıldönümü kutlamalarına başladıklarını duyurdu. İlk yılı geride bırakan TAP, yüzde 41 oranında tamamlandı.

Açıklamada, Yunanistan'dan Arnavutluk'a ve Adriyatik üzerinden İtalya'ya uzanacak olan hatta ev sahipliği edecek üç ülkede de çalışmaların zamanında ve planlanan bütçeyle uyumlu bir şekilde devam ettiği kaydedildi. TAP çalışmaları kapsamında geçen son bir yılda hattın rotasının yüzde 49’unun Yunanistan ve Arnavutluk’ta netleştirildiği ve aynı zamanda da boru döşeme çalışmalarının da yüzde 22.6’sının tamamlandığı ifade edildi.

İTALYA’YA ZEYTİN AĞACI MOLASI

İtalya’da rotanın zeytin ağaçlarının sökülmesini gerektirdiği için çevre örgütleri ve yöre halkının protestoları nedeniyle bir süre duran çalışmaların da bu yıl içinde yeniden başlayabileceği kaydedildi.

Yine son bir yıl içinde döşenecek olan 55 bin borunun yüzde 68.5’unun da İtalya, Arnavutluk ve Yunanistan’a ulaştığı; yüzde 85’i yerel istihdam olmak üzere 5.200 insanın istihdam edildiği ve rota üzerinde 55 milyon Euro değerinde 70 çevre ve sosyal proje yatırımı yapıldığı belirtildi.

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 41’İ TAMAMLANDI

TAP Genel Müdürü Ian Bradshaw, performanslarından son derece memnun olduklarını ve şu ana kadar çalışmaların yüzde 41’ini tamamlandıklarını belirterek, 2020 yılında Şah Deniz II sahasından ilk gaz akışını gerçekleştirme hedeflerine ulaşacaklarını kaydetti.

TAP çalışmalarının ikinci yılında boruların yüzde 67’sinin döşenmesi planlanıyor. TAP'ın ortakları arasında BP, İtalya’dan Snam, Azerbaycan'dan SOCAR, Belçika'dan Fluxys, İspanya'dan Enagas ve İsviçre merkezli Axpo yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler