1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP, İtalya kara boru hattı için ihale açtı

TAP, İtalya kara boru hattı için ihale açtı

Enerji Günlüğü - Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP), İtalya kara boru hattı'nın kurulumu ve kompresör istasyonu inşaası için ön yeterlilik ihalesi açtı.İhale...

TAP, İtalya kara boru hattı için ihale açtı

Enerji Günlüğü - Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP), İtalya kara boru hattı'nın kurulumu ve kompresör istasyonu inşaası için ön yeterlilik ihalesi açtı.

İhale ilanını yayınlayan TAP, işin iki parça halinde yapılacağını, bunlardan ilkinin kompresör istasyonu'nun (PRT) yapım, mühendislik ve tedarik işleri olduğunu, ikincisinin de yaklaşık 8 km uzunluğunda ve 36 inç çapında yüksek basınç boru hattının yapım, mühendislik ve tedarik işleri olduğunu belirtti.

Kompresör istasyonu , açık deniz boru hattı bölümünden doğalgaz alacak ve TAP'ın yönetim ve kontrol merkezi olacak. Kompresör istasyonunun, yapıldığı çevre koşullarına mümkün olduğunca entegre olarak, hiç bir şekilde görsel kirlilik yaratmayacak şekilde yapılması gerekecek. İstasyon, Snam Rete Gaz Ağı ile bağlanacak.

İsteklilerin en son 7 Nisan 2015 tarihine kadar tekliflerini yapmaları gerekiyor. Ön yeterlilik seçimlerinin ardından ihalenin 22 Nisan'a kadar yapılması hedefleniyor.

TAP satınalma Müdürü Knut Steinar Kvindesland, bu önyeterlilik ihalesi ile TAP'ın Yunanistan Kipoi'den Güney İtalya'ya kadar döşenecek boru hattının yapım, mühendislik ve tedarik işlerinin güvenceye alınmış olacağını ifade etti. Ayrıca seçim işleminin şeffaf, titiz ve çevre duyarlılığı ile yapılacağını da sözlerine ekledi.

İhale ile ilgili ayrıntılı bilgi http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:104681-2015:TEXT:EN:HTML linkinden öğrenilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler