1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP ve TANAP için uygun finansal koşullar bulunacak

TAP ve TANAP için uygun finansal koşullar bulunacak

Enerji Günlüğü – TAP Türkiye Direktörü Cenk Pala, hem TAP, hem de Trans-Anadolu Boru Hattı (TANAP) için uygun finansman koşulları bulacaklarını düşündüğünü...

TAP ve TANAP için uygun finansal koşullar bulunacak

Enerji Günlüğü – TAP Türkiye Direktörü Cenk Pala, hem TAP, hem de Trans-Anadolu Boru Hattı (TANAP) için uygun finansman koşulları bulacaklarını düşündüğünü söyledi.

CNBC-e'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) Türkiye Direktörü Cenk Pala, hem TAP, hem de Trans-Anadolu Boru Hattı (TANAP) için uygun finansman koşulları bulacaklarını düşündüğünü söyledi.

Pala, Balkanlarda sadece Rus doğal gazının olduğunu, bu durumun değişmesi gerektiğini belirterek, TAP'ta 2015'te başlayacak inşaat çalışmalarının 2019 sonuna kadar tamamlanması gerektiğini ifade etti.

TANAP Boru Hattının ilk kapasitesinin yılda 16 milyon metreküp olması ve daha sonra Türkiye-Yunanistan sınırındaki TAP boru hattı ile bağlanması hedefleniyor. TANAP projesinin maliyeti 10-11 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

TAP ortaklığını BP (% 20), SOCAR (% 20), Statoil (% 20), FLUXYS (% 16), Total (% 10), E.ON (% 9) ve Raiffeisen (% 5) oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler