1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP’a 1,5 milyar avroluk finans desteği!

TAP’a 1,5 milyar avroluk finans desteği!

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan TAP projesi için 1,5 milyar avroluk finansman...

TAP’a 1,5 milyar avroluk finans desteği!

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan TAP projesi için 1,5 milyar avroluk finansman desteği verecek.

Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi rotasını izleyerek buradan güney İtalya'ya bağlanacak olan Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projesi için 1,5 milyar avroluk finansman desteğini onayladığını açıkladı. Açıklamada, "TAP projesi Güney Gaz Koridoru'nun bir parçası. TAP için de 1,5 milyar avro finansman desteği onaylandı. Proje Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu tarafından Avrupa'nın enerji politikasında önemli ve stratejik bir parça olarak değerlendiriliyor.” denildi. TAP'ın toplam maliyetinin 4,5 milyar avro olacağını öngörülüyor.

Ayrıca açıklamada 2018'deki ilk kurul toplantısında 17 Avrupa Birliği ülkesindeki 36 proje ile Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki bazı projeler için toplam 6,5 milyar avroluk finansman desteğinin kabul edildiği de belirtildi.

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler