1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP’a yeni CEO ve genel müdür!

TAP’a yeni CEO ve genel müdür!

Enerji Günlüğü - Trans Adricatic Pipeline (TAP) Şirketi'nde CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Walter Peeraer, Genel Genel Müdürlük görevine...

TAP’a yeni CEO ve genel müdür!

Enerji Günlüğü - Trans Adricatic Pipeline (TAP) Şirketi'nde CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Walter Peeraer, Genel Genel Müdürlük görevine ise Luca Schieppati getirildi. 

Şahdeniz II sahasında üretilerek, Trans Anatolia Naturel Gas Pipeline (TANAP) ile Türkiye’nin batı (Yunanistan) sınırına taşınacak doğalgazı Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden İtalya’ya aktaracak TAP’ın üst yönetiminde iki önemli atama gerçekleştirildi. TAP yönetimi bugün yaptığı açıklamayla, Şirketin CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Walter Peeeraer’in atandığını duyurdu. Açıklamaya göre Şirketin genel müdürlük görevine de Luca Schieppati getirildi. Schieppati, genel müdürlük görevini halen bu görevi yürüten Ian Bradshaw’dan devralacak. 

TAP’ın yeni CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Walter Peeraer, Belçika merkezli Avrupa doğalgaz iletim şebekesi sahibi ve TAP’ın ortakları arasında yer alan Fluxys S.A’nın eski yönetim kurulu üyesi ve eski genel müdürü. 

TAP’ın yeni genel müdürü Schieppati ise 1991 yılından bu yana faaliyette bulunan, Avrupa’nın en büyük doğalgaz iletim şirketi Snam Rete Gas S.p.A’dan transfer edildi. Schieppati’nin son görevi, İtalya’nın 32 bin kilometrelik doğalgaz şebekesini yöneten Snam’ın genel müdürlüğü idi.

Önceki ve Sonraki Haberler