1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAPI Boru Hattı`nın maliyeti artabilir

TAPI Boru Hattı`nın maliyeti artabilir

Enerji Günlüğü - Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesinin gecikmesi nedeniyle maliyetinin 10 milyar dolara çıkabileceği...

TAPI Boru Hattı`nın maliyeti artabilir

Enerji Günlüğü - Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesinin gecikmesi nedeniyle maliyetinin 10 milyar dolara çıkabileceği ifade edildi.

Asya Kalkınma Bankası, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesinin gecikmesi nedeniyle maliyetinin 10 milyar dolara çıkabileceği uyarısında bulundu. Daha önce projenin maliyeti 7.5 milyar dolar olarak tahmin edilmişti.

Dün bir araya gelen dört ülkenin yetkilileri, multi milyar dolarlık projeyi tamamlaması için Fransız enerji şirketi Total'e vermeyi değerlendirdi.

Total ile çalışma konusunda hemfikir olduğu belirtilen Türkmenistan anlaşma imzalanması halinde Total'e hizmet ücreti ödeyecek.

Geçen yıl dört ülke, 1800 km uzunluğundaki boru hattını inşa etmek üzere kendi şirketlerini kurdular. Böylece kurulan Turkmengas, Afghan Gas Enterprise, Inter State Gas Systems ve GAIL (India) Limited şirketleri ortak hisseye sahipler.

TAPI Boru Hattı'nın 30 yılı aşkın bir süre her yıl Türkmenistan'dan Afganistan, Pakistan ve Hindistan'a 33 milyar metreküp doğalgaz taşıması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler