1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAPI doğalgaz boru hattının temeli atıldı

TAPI doğalgaz boru hattının temeli atıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan doğalgazını Afganistan üzerinden Pakistan ve Hindistan'a taşıyacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğalgaz...

TAPI doğalgaz boru hattının temeli atıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan doğalgazını Afganistan üzerinden Pakistan ve Hindistan'a taşıyacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesinin temeli atıldı.

Türkmenistan doğalgazını Afganistan üzerinden Pakistan ve Hindistan'a taşıyacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesinin temeli, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde Türkmenistan'ın tarihi Mari kentinde gerçekleştirilen törenle atıldı.

Yapılan törenlebin 814 kilometre uzunluğundaki TAPI projesinin temeli atıldı ve projeye doğalgaz sağlayacak Galkınış doğalgaz sahasının sanayiye kazandırılmasının 3. etabı başlatıldı.

2019 yılında hizmete girmesi beklenen Boru hattının 214 kilometresi Türkmenistan'dan, 774 kilometresi Afganistan ve 826 kilometresi Pakistan topraklarından geçerek, Hindistan'ın Pakistan sınırına yakın Fazilka yerleşim birimine kadar uzanacak. Proje ile her sene 33 milyar metreküp doğalgaz taşınması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler