1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAPI görüşmelerinde sona yaklaşıldı

TAPI görüşmelerinde sona yaklaşıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerinde sona yaklaşıldı.Hindistan Petrol...

TAPI görüşmelerinde sona yaklaşıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerinde sona yaklaşıldı.

Hindistan Petrol Bakanı Dharmendra Pradhan Parlamento'da yaptığı konuşmada, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerinin son aşamada olduğunu söyledi.

Pradhan, hattın tamamlanmasıyla Hindistan'ın Körfez ülkelerine olan doğalgaz bağımlılığının ortadan kalkacağını belirterek, Hindistan Hükümetinin aynı zamanda Afganistan ve Pakistan üzerinden geçecek bir boru hattı ile İran'dan doğalgaz alma projesi konusunda da da karar verme aşamasında olduğunu ifade etti.

Geçen yıl dört ülke, 1800 km uzunluğundaki boru hattını inşa etmek üzere kendi şirketlerini kurdular. Böylece kurulan Turkmengas, Afghan Gas Enterprise, Inter State Gas Systems ve GAIL (India) Limited şirketleri ortak hisseye sahipler.

TAPI Boru Hattı'nın 30 yılı aşkın bir süre her yıl Türkmenistan'dan Afganistan, Pakistan ve Hindistan'a 33 milyar metreküp doğalgaz taşıması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler