1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAPİ uygulama çalışmaları aktifleşecek

TAPİ uygulama çalışmaları aktifleşecek

Enerji Günlüğü - Türkmenistan ve Pakistan TAPİ uluslararası enerji projesini uygulama çalışmalarının aktif hale getirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.Türkmenistan...

TAPİ uygulama çalışmaları aktifleşecek

Enerji Günlüğü - Türkmenistan ve Pakistan TAPİ uluslararası enerji projesini uygulama çalışmalarının aktif hale getirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve resmi ziyaretle Aşkabat'ta bulunan Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) boru hattının inşaatıyla ilgili konuları görüştü.

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında, Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, görüşme sırasında, TAPİ uluslararası enerji projesini uygulama çalışmalarının aktif hale getirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını ifade etti.

TAPİ'NİN UYGULANMASINDAKİ SOMUT SORUNLAR KONUŞULDU

Türkmen lideri Berdimuhamedov, TAPİ dahil büyük uluslararası enerji projelerinin bugün özel önem kazandığını söyledi. Devlet Başkanı, Türkmenistan ile Pakistan'ın komşu Afganistan'ın normalleşmesine yardım ve halkına sosyal-ekonomik destek sağlama arzusu ışığında bu projenin özel öneme sahip olduğunu kaydetti.

Berdimuhamedov, "Görüşme sırasında, TAPİ projesinin uygulanması yolunda iyi sonuçların elde edildiğini kaydettik ve bu önemli, temel uluslararası projenin yakın zamanda hayata geçirilmesi ile ilgili somut sorunları konuştuk" dedi.

Türkmenistan'ın en büyük doğalgaz yatağı Galkınış'tan Pakistan-Hindistan sınırındaki Fazilka yerleşim birimine kadar uzanacak TAPİ doğalgaz boru hattının toplam uzunluğu bin 800 kilometre, kapasitesi ise yıllık 33 milyar metreküp olacak. Proje, Rusya ve ABD dahil bazı ülkeler ile Asya Kalkınma Bankası gibi bazı uluslararası kurumlardan onay aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler