1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP’ın Hırvatistan’dan da geçmesi için Yunanistan devrede

TAP’ın Hırvatistan’dan da geçmesi için Yunanistan devrede

Enerji Günlüğü - Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos Hırvat mevkidaşı Vesna Pusić ile bir araya gelerek Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya...

TAP’ın Hırvatistan’dan da geçmesi için Yunanistan devrede

Enerji Günlüğü - Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos Hırvat mevkidaşı Vesna Pusić ile bir araya gelerek Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan TAP Doğalgaz Boru Hattı projesini görüştü. Görüşmede Hırvatistan Dışişleri Bakanı Pusic TAP Projesi’ne Hırvatistan’ın da dahil olması için Yunanistan’ın desteğini istedi. Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos da bu konuda Yunanistan’ın Hırvatistan’ı destekleyeceğine dair söz verdi.

Hırvatistan'ın da katılmasıyla birlikte TAP Doğalgaz Boru Hattı projesinin hizmet vereceği ülke sayısının artacağı ve böylece projeye dahil olan enerji devlerinin de TAP projesine yönelik ilgisinin artması bekleniyor. Şah Deniz ortaklığı Haziran’da Güney enerji güzergâhının 2017 yılından itibaren TAP doğalgaz boru hattı mı, yoksa Nabucco West doğalgaz boru hattı ile mi olacağına karar verecek. TAP doğalgaz boru hattının Hırvatistan’dan da geçmesinin sağlanması durumunda, projenin Azerbaycan hükümeti ve Şah Deniz ortaklığı nezdinde de artı puan kazanacağı yorumu yapılıyor.

TAP projesiyle ilgili gelişmeler hız kazanırken, gelecek hafta Yunanistan, İtalya ve Arnavutluk arasında TAP projesiyle ilgili imzalanan anlaşmanın Parlamento’da görüşülmesi bekleniyor. Nisan ayı sonlarına doğru ise Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos’un Azerbaycan'ın başkenti Bakü’yü ziyaret ederek, Haziran ayındaki kritik tercih öncesi son temaslarını yapacağı kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler