1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAPI`nın maliyeti açıklandı

TAPI`nın maliyeti açıklandı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesinin inşasının maliyetinin 7,6 milyar dolar civarında olacağı...

TAPI`nın maliyeti açıklandı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesinin inşasının maliyetinin 7,6 milyar dolar civarında olacağı ifade edildi.

Hindistan Doğalgaz ve Petrol Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesinin inşasının maliyetinin daha önce açıklandığı şekliyle 7,6 milyar dolar civarında olacağı ifade edildi.

1814 kilometre uzunluğundaki boru hattı Türkmenistan'ın güneydoğusundan başlayarak, Afganistan'ın Herat ve Kandahar eyaletleri üzerinden Pakistan'a, buradan da Kwetta ve Multan şehirleri güzergahını izleyerek, Hindistan'ın Penjab eyaletine ulaşacak.

ASYA KALKINMA BANKASI UYARISI

Asya Kalkınma Bankası, geçen ay Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesinin gecikmesi nedeniyle maliyetinin 10 milyar dolara çıkabileceği uyarısında bulunmuştu.

TAPI BORU HATTI'NIN MALİYETİ ARTABİLİR

Önceki ve Sonraki Haberler