1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TAQA’dan Türk şirketlerine ortaklık çağrısı

TAQA’dan Türk şirketlerine ortaklık çağrısı

Enerji Günlüğü - Afşin Elbistan’da 12 milyar dolarlık termik santral projeleri için düğmeye basan TAQA şirketinin CEO’su Carl Sheldon, Kuzey Irak’ta...

TAQA’dan Türk şirketlerine ortaklık çağrısı

Enerji Günlüğü - Afşin Elbistan’da 12 milyar dolarlık termik santral projeleri için düğmeye basan TAQA şirketinin CEO’su Carl Sheldon, Kuzey Irak’ta Türk şirketlerle işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Hürriyet’ten Merve Erdil’e konuşan Sheldon, “Bizi sadece bir elektrik şirketi olarak değerlendirmeyin. İşimizin diğer yarısı da petrol ve doğalgaz. Irak’ta büyük yatırımlarımız var. Daha uzun vadede Irak’ta üretilen petrol ve doğalgazın Türkiye’de pazar bulacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

“2014’E KADAR ÜRETİME GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Irak kaynakları sayesinde gelecekte Türkiye’nin ithal yakıtlara daha farklı erişim kanalları olacağını belirten TAQA CEO’su Sheldon, “Irak’ta Türk şirketlerle ortak projeleriniz olur mu” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Irak’ta Türk şirketlerle ortaklık düşüneceğimiz bir şey. Irak’ın güneyi ve kuzeyi konusuna tamamen agnostik yaklaşıyoruz, sadece yatırım odaklı bakıyoruz. Irak’ın kuzeyinde Atruş sahasında üçüncü petrol kuyumuzu kazıyoruz. Geçen hafta üretim planımızı Bölgesel Kürt Hükümeti’ne sunduk. Bu onaylandıktan sonra erken üretim tesislerini devreye alacağız ve 2014’e kadar üretime geçmeyi hedefliyoruz.”

YENİ HATLAR GEREKLİ

Günlük 100 bin varil üretime doğru aşama aşama ilerlemek istediklerini kaydeden Sheldon, şöyle devam etti: “Tabii böyle bir üretim hedefi de yeni bir boru hattı gerektiriyor. Yeni boru hatları, bölgedeki tüm yatırımcıların istediği bir şey. Herkes Kürtler ve Bağdat’ın arasında uzlaşma olmasını istiyor. Sadece petrol ve doğalgaz konusunda olsa bile… Böylece herkes rahat rahat işini yapabilir. Bu sadece Kürtlerin değil, Bağdat’ın da işine yarar. Irak’ın tamamında istikrar ve refah olmasını istiyoruz.” 

Önceki ve Sonraki Haberler