1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tarhan Maden, Kütahya’da kömür tesisi kuracak

Tarhan Maden, Kütahya’da kömür tesisi kuracak

Tarhan Maden, Kütahya’da Kömür Kurutma, Paketleme, Dikişleme ve Depolama Tesisi kuracak. Tesiste yılda 50 bin ton kömür işlem görecek.

Tarhan Maden, Kütahya’da kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yılda 50 bin ton kapasiteli Kömür Kurutma, Paketleme, Dikişleme ve Depolama Tesisi kurulacak.

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Çobanköy Mevkii’sinde bulunan RN: 202001542 ER: 3391847 numaralı sahada Tarhan Katı Yakıt İnşaat San. Ve Tic. AŞ tarafından Kömür Kurutma, Paketleme, Dikişleme ve Depolama Tesisi kurulacak.

9,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında tesisi şirketin Kömür Ocağı Kırma- Eleme- Yıkama ve Boyutlandırma tesisinin bulunduğu alanda kurulacak. Tesiste 1 adet kurutma ve 2 adet paketleme ve dikişleme makinesi bulunacak. 

Kurutma, paketleme ve dikişleme tesisine kömür, Kırma-Eleme tesisinden gelecek. Kırma- Eleme tesisinin kapasitesi 50.000 ton/yıl olduğundan Kurutma ve Paketleme ünitelerine gelecek kömür kapasitesi 50.000 ton/yıl olacak. Kış aylarında, hava koşullarının olumsuz etkilerinden dolayı ocaktan gelen ürün miktarı azalacağından üretim miktarının azalacağı öngörülüyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler