1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Tarım arasizinde madencilik için kamu yararı şart!

Tarım arasizinde madencilik için kamu yararı şart!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yaparak, madencilik faaliyetlerinde tarım...

Tarım arasizinde madencilik için kamu yararı şart!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yaparak, madencilik faaliyetlerinde tarım arazileri için "kamu yararı kararı alınması" zorunluluğunu getirdi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Madencilik faaliyetleri Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Yapılan düzenlemeye göre tarım arazilerinde madencilik faaliyetleri yapılabilmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13'üncü maddesi gereğince Bakanlıkça kamu yararı kararı alınması zorunlu hale getirildi. Bu çerçevede ruhsat sahibinin kamu yararı kararı alınması için Bakanlıkça istenmesi uygun görülen evrak ile birlikte Bakanlığa başvurması gerekiyor.

Maden işletmecisinin başvurusunu yapmasının ardından Bakanlıkça oluşturulan bir heyet tarafından arazi üzerinde gerekli incelemeler yapılarak, talep edilen araziye ilişkin kamu yararı kararı alınıp alınmamasına ilişkin olarak bir rapor tanzim edilecek. Bu işlem en geç 2 ay içinde tamamlanacak. 

İlgili arazide madencilik faaliyeti yapılabilmesi için arazinin kullanım amacı değişikliği talebi, Enerji Bakanlığı tarafından Tarım İl Müdürlüklerine talepte bulunulacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler