1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tarımsal depoların yenilenebilir enerji tesisi hibe kapsamında

Tarımsal depoların yenilenebilir enerji tesisi hibe kapsamında

Tarımsal amaçlı depolama tesisleri için kurulacak yenilenebilir lisanssız elektrik üretim tesisleri tarımsal hibe programı kapsamında değerlendirilecek.

Tarımsal depoların yenilenebilir enerji tesisi hibe kapsamında

Enerji Günlüğü - Tarımsal amaçlı depolama tesisleri için kurulacak yenilenebilir elektrik üretim tesisleri tarımsal hibe programı kapsamında değerlendirilecek. 

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de (Tebliğ No: 2020/24) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2022/29) ile Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de (Tebliğ No: 2020/25) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2022/30), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklikler uyarınca tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik çelik silo ve soğuk hava deposu yapımına yönelik başvurularda, öztüketim amaçlı lisanssız yenilenebilir enerji tesislerinin inşası da tarımsal hibe desteği programının kapsamında değerlendirilecek.

Düzenlemelere göre yenilenebilir enerji ve/veya soğuk hava deposu ekipmanıyla sınırlı olmak kaydı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon projeleri de tarımsal hibe programlarından yararlanabilecek. 

Yeni düzenlemelerle birlikte, çelik silo ve soğuk hava depolarında yenilenebilir enerji üretim tesisi yapımı; teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon ve kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması ile kapasite artırımı için hibe talebinde bulunulması, hibe başvurularının reddedilme gerekçeleri arasından çıkarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler