1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tarımsal elektrikte mesafe ve başvuru sayısı ölçütü geldi

Tarımsal elektrikte mesafe ve başvuru sayısı ölçütü geldi

Şebekeye 2 km mesafedeki tarımsal elektrik bağlantısı için 2 başvuru; 5 km mesafedeki bağlantı için 5 başvuru yeterli olacak.

Tarımsal elektrikte mesafe ve başvuru sayısı ölçütü geldi

Enerji Günlüğü - Şebekeye 2 km mesafedeki tarımsal elektrik bağlantısı için 2 başvuru; 5 km mesafedeki bağlantı için 5 başvuru yeterli olacak.

Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklikle beraber tarımsal faaliyet amaçlı bağlantı taleplerinde, birden fazla talebin bulunması ve şebeke yatırımının gerekmesi halinde, bu kapsamda tesis edilen bağlantı hatları, tarımsal bağlantı hattı olarak kabul edilecek. 

UZAKLIK VE BAŞVURU SAYISI ÖNEMLİ

Bu çerçevede, tarımsal bağlantı hattı tesis edilmesi için, fiili şebeke güzergahına göre uzaklığı 2 km’ye kadar olan kullanım yerleri için en az 2 ve uzaklığı 5 km’ye kadar olan kullanım yerleri için en az beş kullanım yerine ilişkin bağlantı başvurusunun yapılmış olması gerekecek. 

ORTAK KULLANIM UNSURLARINI DAĞITIM ŞİRKETİ YAPACAK

Bu kapsamda bulunan kullanım yerlerine ilişkin bağlantı hattı mesafesi her bir kullanım yeri için beş yüz metre olarak uygulanacak. Bu çerçevede, ortak kullanıma konu şebeke unsurları ilgili dağıtım şirketi tarafından tesis edilecek. Tarımsal bağlantı hattının yapılacağı taşınmazlar için söz konusu taşınmaz malikinin muvafakatinin verilmiş olduğu kabul edilecek.

Bu şekilde tesis edilen tarımsal bağlantı hattı, geçici kabulünün tamamlanmasıyla birlikte herhangi bir işleme gerek kalmaksızın dağıtım tesisi niteliğini haiz olacak. Talep halinde bu hattan yeni bağlantı görüşleri verilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler