1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tarımsal sulama elektrik abone grubu genişletildi

Tarımsal sulama elektrik abone grubu genişletildi

Enerji Günlüğü - Örtüaltı Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu belgelenmiş olan veya İl/İlçe Tarım Müdürlüklerinden seracılık faaliyetine ilişkin...

Tarımsal sulama elektrik abone grubu genişletildi

Enerji Günlüğü - Örtüaltı Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu belgelenmiş olan veya İl/İlçe Tarım Müdürlüklerinden seracılık faaliyetine ilişkin olduğuna dair belge alınan abonelikler ve bunlara ait her türlü tesis ve/veya ekipmanı da tarımsal sulama abone grubuna dahil edildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 16/12/2015 tarihli Kurul kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre EPDK, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliğinin 22 nci maddesi kapsamında, 28/12/2012 tarih ve 28511 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Perakende Satış Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esasların 4 üncü maddesine yeni bir fıkra ekledi.

Eklenen yeni fıkra ile 25/06/2014 tarihli ve 29041 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Örtüaltı Kayıt Sistemi Yönetmeliği uyarınca Örtüaltı Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu belgelenmiş olan veya İl/İlçe Tarım Müdürlüklerinden seracılık faaliyetine ilişkin olduğuna dair belge alınan abonelikler ve bunlara ait her türlü tesis ve/veya ekipmanın da tarımsal sulama abone grubuna dahil edilmesine ve bu grup tarifesinden ücretlendirilmesine karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler