1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Tartışmalı Vanazit HES halkın görüşüne açıldı

Tartışmalı Vanazit HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü – Mahkeme kararı ile durdurulmasına rağmen Giresun Valisinin 3 ay çalışma izni verdiği Vanazit Regülatörü ve HES projesiyle ilgili...

Tartışmalı Vanazit HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü – Mahkeme kararı ile durdurulmasına rağmen Giresun Valisinin 3 ay çalışma izni verdiği Vanazit Regülatörü ve HES projesiyle ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Proen Enerji tarafından Giresun'un Kesap ilçesinde yapılması planlanan Vanazit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin başladığı ve projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 21/08/2014 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceği belirtildi.

Giresun ili Keşap İlçesi Karadere Köyü Büyükdere-Vanazit deresi üzerinde Proen Enerji ve Madencilik ve Ticaret AŞ tarafından yapılan Vanazit HES projesi, Ordu İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu. Mahkeme kararına rağmen Giresun Valisi Hasan Karahan, HES firmasına 3 ay daha çalışma izni vermişti.

VANAZİT HES'E MAHKEME DUR DEDİ

VALİ MAHKEMEYİ DEREDE BYPASS ETTİ

Önceki ve Sonraki Haberler