1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Taşeron sistemi desteklenmiyor

Taşeron sistemi desteklenmiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de yaşanan iş kazaları nedeniyle şirketlerin yüzde 61’i taşeron sisteminin çalışma koşullarını olumsuz bulduğu için...

Taşeron sistemi desteklenmiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de yaşanan iş kazaları nedeniyle şirketlerin yüzde 61’i taşeron sisteminin çalışma koşullarını olumsuz bulduğu için desteklemiyor.

Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net, yaşanan iş kazaları nedeniyle tartışma konusu olan taşeron sistemini, çalışanlar ve işverenler açısından değerlendiren bir araştırma çalışmasının sonuçları, yaşanan iş kazalarının taşeron sistemine yönelik olumsuz algının giderek arttığını gösteriyor.

Araştırma sonuçlarına göre,Türkiye’deki şirketlerin yüzde 61’i taşeron sisteminin çalışma koşullarını olumsuz bulduğu için desteklemiyor. Çalışanların yüzde 50 si ise sistemi “Çok kötü” olarak tanımlarken, sistemin çok iyi olduğunu savunanların oranı sadece yüzde 3’te kalıyor. İşverenlerin yüzde 74’ü taşeron şirketlerle çalışmayı reddediyor. Bu sistemi destekleyenler ise yüzde 39’luk bir orana sahip bulunuyor.

Yaklaşık 13 bin çalışan ve 3 bin 500’ü aşan işveren üzerinden gerçekleştirilen araştırma çalışması, çalışan ve işveren kesimin bakış açısını ortaya koyması itibariyle bu sistemin karnesini çıkarıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler