1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Taşlıkaya HES’in imar planı onaylandı

Taşlıkaya HES’in imar planı onaylandı

Enerji Günlüğü- Artvin Kamilet Vadisi’ne yapımı planlanan Taşlıkaya Hidroelektrik Santralinin imar planı İl Genel Meclisi’nde onaylandı.Milliyet gazetesinin...

Taşlıkaya HES’in imar planı onaylandı

Enerji Günlüğü- Artvin Kamilet Vadisi’ne yapımı planlanan Taşlıkaya Hidroelektrik Santralinin imar planı İl Genel Meclisi’nde onaylandı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, CHP’li üyeler plana ret oyu verirken, Ak Partili 9 üyenin olumlu oyu, planın geçmesini sağladı. Artvin, Arhavi’nin eşsiz doğasıyla bilinen Kamilet Vadisi’ne yapılmak istenen Taşlıkaya Hidroelektrik Santrali için ilçedeki hemen tüm siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu ‘doğa koalisyonu’nun, Ak Partili üyeler tarafından bozulduğu değerlendirmesi yapıldı.

PROJE’DE SON SÖZÜ ARTVİN VALİLİĞİ SÖYLEYECEK

HES’e karşı yayınlanan ortak deklerasyona imza atan Meclis’in Ak Partili üyesi Hakkı Aytolan, verdiği kabul oyuyla ilgili olarak, “13 kamu kurumu olumlu görüş bildirince biz de onay vermek durumunda kaldık. Bana kalırsa doğa tahrip edilmesin” dedi. Arhavi’nin Ak Partili Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da, verilen izni yerinde bulmadığını söyledi. 

Projeye ilişkin son sözü ise imar planına CHP’li meclis üyelerinin koyduğu şerhi değerlendirecek olan Artvin Valiliği söyleyecek. Valilik projeyi onaylarsa, askı sürecinde hukuk mücadelesi başlayacak. 

“BÖLGENİN KORUMA STATÜSÜNE ALINMASI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Doğa için kurulan siyasi koalisyonun bozulması bölgede huzursuzluk yarattı. Daha önce Milliyet’e, “Söz konusu doğa olunca hangi partinin kimliğini taşıdığımızın bir önemi yok” diyen Arhavi’nin AKP’li Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, imar planının onaylanmasını şu sözlerle değerlendirdi: “Taşlıkaya projesi, ilçemizdeki HES projeleri içerisinde en çok duyarlı olduğumuz ve bence en yapılmaması gereken, sorunları olan bir projedir. Bu konuda Yusufeli Barajı’nın temel atma töreninde Orman ve Su İşleri Bakanımıza bizzat konuyu ilettim. Arkasından valimizin başkanlığında bir komisyon kuruldu ve arka arkaya 3 toplantı yaptık. Projenin sorunlarının giderilmesiyle ilgili çalışma devam ediyor. Bu aşamada imar izninin böyle hızlı bir şekilde verilmesini doğrusu ben de çok yerinde bulmadım. Bu bir son değildir. O bölgenin koruma statüsüne alınması çalışmamız devam ediyor. Ben isterdim ki, İl Genel Meclisi’nde konuyla ilgili yürütülen bu çalışmalar dikkate alınarak ondan sonra imar izni verilsin. Ben bir Arhavili olarak konunun takipçisi olacağım.”

Olumsuz oy kullanan CHP’li Meclisi üyesi Erkan Özyazıcı da “Oylamaya iki grup geldi. Gerginlik oluşmasın diye oturum kapalı olarak gerçekleşti. Bizim açımızdan gerekenler söylendi. Ancak AKP üyeleri olumlu oy verdi” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler