1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tatlıpınar Enerji halka arza hazırlanıyor

Tatlıpınar Enerji halka arza hazırlanıyor

Borsa İstanbul’da işlem göremeye hazırlanan Tatlıpınar Enerji, 10-11 Ağustos’ta talep toplayacak.

Tatlıpınar Enerji halka arza hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Tatlıpınar Enerji, Borsa İstanbul’da “TATEN” koduyla işlem görmeye hazırlanıyor. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan onayın ardından 10–11 Ağustos tarihlerinde talep toplayacak. 

Ağaoğlu Şirketler Grubu’na bağlı Tatlıpınar Enerji, “TATEN” koduyla Borsa İstanbul’da işlem göremeye hazırlanıyor. 10-11 Ağustos’ta talep toplayacak şirketin halka arzı Vakıf Yatırım ve İnfo Yatırım eş liderliğinde kurulan konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Mevcut ödenmiş sermayesi 245,4 milyon TL olan Tatlıpınar Enerji’nin 35 milyon 100 bin adet payı sermaye artırımı, 35 milyon 100 bin adet payı ise ortak satışı olmak üzere toplamda 70 milyon 200 bin adet payı olacak şekilde yüzde 25,03’ü halka arz edilecek. Halka arzın büyüklüğünün ise 1 milyar 579 milyon TL olması bekleniyor.  

“AMACIMIZ HALKLA PAYLAŞMAK, KAZANDIRMAK”

Tatlıpınar Enerji'nin halka arzına ilişkin toplantıda konuşan Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Bugüne kadar özellikle gayrimenkulde güzel işler yaptık. Yaklaşık  60 bin konut ürettik ve herkese kazandırdık. Şimdi yönetim ve görevlerimizi 2. nesil yöneticilere devrettik. Tatlıpınar'ı inşallah halka açmayı başarıyoruz; başaracağız. Nasıl gayrimenkulde herkese kazandırdıysak, burada da amacımız herkese kazandırmak; yaptığımız değerleri halkla paylaşmak, kazandırmak" dedi.

“KURUMSALLAŞMA VİZYONUMUZUN ÖNEMLİ BİR HALKASI”

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ ise yaptığı değerlendirmede, “Tatlıpınar Enerji’nin halka arzı, konjonktürel bir karar değil. İkinci kuşağın temsilcileri Ali Can Ağaoğlu ve Hakkı Ağaoğlu’nun yönetimde aktif rol almasıyla birlikte gerçekleşecek bu halka arz, kurumsallaşma vizyonumuzun önemli bir halkasını oluşturuyor” dedi.  

Tatlıpınar Enerji’nin 115,5 MW’lık mevcut kurulu gücüne ek olarak 79 MW güneş enerjisi santrali (GES) ve 33,6 MW rüzgâr enerjisi santrali (RES) olmak üzere hibrit kapasite artırım yatırımı bulunuyor. Bu yatırımlar tamamlandığında şirketin 228,1 MW’lık kapasiteye ulaşması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler