1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TAV Başkanı: Küresel ısınmanın sorumlusu gelişmiş ülkeler

TAV Başkanı: Küresel ısınmanın sorumlusu gelişmiş ülkeler

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde konuşma yapan TAV Havalimanları Holding’in Başkanı Sani Şener, 1,15 derecelik küresel ısınmanın sorumlusunun gelişmiş ülkeler olduğunu söyledi.

TAV Başkanı: Küresel ısınmanın sorumlusu gelişmiş ülkeler

Enerji Günlüğü - TAV Havalimanları Holding Başkanı Sani Şener, Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde yapılan söyleşide 1,5 derecelik kritik küresel ısınmanın sorumlusu olarak gelişmiş ülkeleri işaret ederek, bunun hesabının sorulması gerektiğini savundu.

TAV Havalimanları Holding’in Başkanı Sani Şener, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde Dünya Gazetesi Yönetim kurulu Başkanı Hakan Güldağ ile sürdürülebilirlik üzerine yaptığı söyleşide, şirket olarak sürdürülebilirliği nasıl sağladıklarını anlattı. Şener havacılıkta yapılan tazeleme eğitimlerinde havacıların tip değiştirirken simülatörlerde iniş kalkış yaptığını dile getirerek, “İş dünyasının bir simülatörü yok. Onun yerine böyle toplantılar var. Onun için çok teşekkür ediyoruz. Böyle önemsediğim bir toplantıda söyleyebilirim ki gerçekten durum sıkıntılı” dedi.

“YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN ÇOKLU HEDEFLERE YÖNELİNMELİ”

Almanya ve çeşitli Avrupa ülkelerinin kömüre geri döndüğünü hatırlatan Sani Şener, Türkiye’de yeşil dönüşüm için bunların hepsinin yapılması gerektiğini ifade etti. Ülke olarak çoklu hedeflere yönelmenin önemine vurgu yapan Şener “Biz de şirket olarak çoklu hedefler koyuyoruz” diye konuştu.

Ayrıca dünyada küresel ısınmanın arttığını ve 1,15 derecelik kritik seviyeye gelindiğini bildiren Şener, bu konuma gelinmesinin sorumlusu olarak gelişmiş Avrupa ülkelerini işaret etti. Başkan konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bunu biz yapmadık. Bunu yapanlar gelişmiş ülkeler. Bizim gibi ülkelerin bunu söylemesi gerekiyor. Bu hesabın bir şekilde sorulması gerekiyor”.

HAVACILIKTA KARBON SALIMI YÜZDE 2,1

TAV Başkanı, pandemi sürecinde Almeti’ye yatırım yaptıklarını ve bunun yeni bir İpek Yolu olduğunu belirterek, her firmanın kendi İpek Yolu’nu bulması gerektiğini söyledi. Karbon salımında havacılık sektörüne çok yüklenildiğini ifade eden Şener, “51 milyar ton karbon salımı var dünyada. Havacılığa çok yükleniyorlar, yüzde 2,1 havacılıkta. Yüzde 19’u tarımda, ulaştırmada yüzde 16. Dünyada havacılık endüstrisi karbon salımında çok küçük bir alan kaydediyor” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler