1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tavan fiyat motorini 39 kuruş, benzini 13 kuruş ucuzlattı

Tavan fiyat motorini 39 kuruş, benzini 13 kuruş ucuzlattı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden motorin ve benzinin pompa satış fiyatlarında 4'er kuruşluk indirim yapıldı. Böylece tavan fiyat uygulamasının...

Tavan fiyat motorini 39 kuruş, benzini 13 kuruş ucuzlattı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden motorin ve benzinin pompa satış fiyatlarında 4'er kuruşluk indirim yapıldı. Böylece tavan fiyat uygulamasının ilk 15 gününde motorin 39, benzin 13 kuruş ucuzladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun tavan fiyat kararı çerçevesinde bugün gece 24:00’ten itibaren motorinlerin litresi 4 kuruş indirimle 4.30 TL, benzinlerin litre fiyatı 4 kuruş indirimle 4.96 TL tavan fiyattan satılacak.

Tavan fiyat uygulamasının başladığı 15 günlük süre zarfında katkılı motorinde litrede 39, motorinde 29, benzinde 13 kuruş indirim oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun tavan fiyat uygulanmasına yönelik kararı 21 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda 22 Mart 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere her hafta Salı ve Cuma günleri ürün CIF fiyatı ve döviz kuru gibi unsurlardaki değişimler dikkate alınarak oluşan yeni tavan fiyatlar il bazında hesaplanarak o gece saat 12.00’den itibaren uygulanmak üzere ilan ediliyor.

Bu kapsamda en son belirlenen tavan fiyatların içinde rafineri, dağıtıcı, bayi payları ve vergiler gibi unsurlar ile il bazında bayi satış fiyatları bugün EPDK'nın internet adresinde yer alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler