1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tavşanlı’daki kömür ocağında üretim arttırılacak

Tavşanlı’daki kömür ocağında üretim arttırılacak

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde işletilmekte olan açık kömür ocağında üretim 416 bin ton/yıl arttırılarak yılda 800 bin tona çıkarılacak.

Tavşanlı’daki kömür ocağında üretim arttırılacak

Enerji Günlüğü - Öz Asil Madencilik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki kömür ocağının kapasitesini arttırarak yılda 800 bin tona çıkaracak. 

Kütahya ili, Tavşanlı ilçesinde 209 hektar büyüklüğündeki 87624 yeni ruhsat numaralı saha içerisinde Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından “Kömür Ocağı Üretim Artışı ve Patlatma Paterni İlavesi” planlanıyor. Projenin değeri 9,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. Söz konusu ruhsat alanının işletmesi Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından rödevans ile Öz Asil Madencilik Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne verilmiş durumda.

Proje kapsamında açık ocak işletme yöntemiyle çıkartılan kömür ve çıkartılacak bu kömüre karşılık yapılacak hafriyat miktarında artış yapılması, yapılacak hafriyatın da patlatma ile gevşetilmesi planlanıyor. Planlanan artış ile sahada 17 milyon ton/yıl hafriyat, buna karşılık 800 bin ton/yıl tüvenan kömür çıkartılacak. 

Sahada mevcut bulunan kırma eleme tesislerinin kapasiteleri değiştirilmeyecek ve 384 bin ton/yıl olarak kalacak. Çıkartılan tüvenan kömürün 384.000 ton/yıl’ı tesislerde işlenecek, geriye kalan 416.000 ton/yıl’ı tüvenan olarak satılacak.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler