1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tayakadın RES için İDK toplantısı yapılacak

Tayakadın RES için İDK toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - İstanbul ili, Çatalca ve Silivri ilçelerinde İstres Elektrik tarafından kurulması planlanan 50 MW'lık Tayakadın RES Projesi ile ilgili...

Tayakadın RES için İDK toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - İstanbul ili, Çatalca ve Silivri ilçelerinde İstres Elektrik tarafından kurulması planlanan 50 MW'lık Tayakadın RES Projesi ile ilgili İDK Toplantısı 21 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, İSTRES Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İstanbul ili, Çatalca ve Silivri ilçeleri sınırları içerisinde Aydınlar köyü, Yaylacık köyü ve Binkılıç Atatürk Mahallesi köyü civarlarında yer alan Çadıralan mevkii, Uzuntarla, Çatalsakal sırtı, Sekiztepe mevkii, Kocatarla, Sarıyer sırtı, Armuttarla, Metealan sırtı, Dayama sırtı, Tum tepe, Kızılcık tepe, Akyar sırtı, Barutçualan mevkiilerinde konumlandırılacak 30 adet rüzgar türbini ile 50 MW'lık Tayakadın RES kurulması projesiyle ilgili İDK Toplantısı'nın 21 Ocak'ta gerçekleştirileceğini duyurdu.

200.000.000 TL bedelli projede Santralden yılda 175.200.000 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin, 154 kV Çatalca-Havza TM bağlantı noktasına bağlanması planlanıyor.

İSTANBUL'A 50 MW'LIK RES!

TAYAKADIN RES YER DEĞİŞTİRİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler