1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tayland’dan lityum rezervi keşfi

Tayland’dan lityum rezervi keşfi

Tayland, Phang Nga Eyaletinde yaklaşık 15 milyon tonluk lityum rezervi keşfetti. Bu keşifle ülke, dünyanın en büyük üçüncü lityum rezervlerine sahip oldu.

Tayland’dan lityum rezervi keşfi

Enerji Günlüğü - Tayland, elektrikli otomobillerin yanı sıra akıllı telefonlar ve diğer elektronik cihazlarda kullanılan bataryaların üretiminde kilit bir bileşen olan lityum madeni keşfi gerçekleştirdi.

Tayland, dünyanın en büyük üçüncü lityum rezervlerini keşfetti. Tayland Hükümet Sözcüsü Rudklao Intawong Suwankiri yaptığı açıklamada, “Elektrikli araç üretiminde bölgesel bir merkez olma hedefimize uygun olarak Phang Nga eyaletinde 14.8 milyon tonluk lityum rezervi keşfettik. Bulduğumuz kaynaklardan ne kadarını kullanabileceğimizi bulmaya çalışıyoruz. Bu zaman alıyor” dedi. Suwankiri, 14.8 milyon ton lityumun Güneydeki Phang Nga Eyaletinde iki ayrı saha arasında dağıtık olduğunu söyledi.

Bu yeni keşif Tayland'ı Bolivya ve Arjantin'in ardından en büyük üçüncü lityum kaynaklarına sahip ülke konumuna getiriyor. 

Tayland, ülkenin Güneybatısındaki bu keşiften yaklaşık iki yıl içerisinde lityum çıkarmaya başlamayı, ayrıca bölgesel elektrikli taşıt aracı üretim merkezi olma hedefini yükseltmeyi umuyor. Keşif Çinli otomobil üreticilerinin Tayland’a 1,44 milyar ABD Doları tutarında yatırım sözü vermeleri de içerisinde olmak üzere ülkede üretim endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler