1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tayvan sularında rüzgar santralleri kurulacak

Tayvan sularında rüzgar santralleri kurulacak

TotalEnergies ve Corio Generation ortaklığı, Tayvan karasularında 2 bin MW kapasiteli Formosa 3 Rüzgar Santrallerini kuracak.

Tayvan sularında rüzgar santralleri kurulacak

Enerji Günlüğü - TotalEnergies ve Corio Generation şirketleri Tayvan sularında yaklaşık 2 bin MW kurulu gücünde rüzgar enerji santralleri kuracak.

Asya ülkesi Tayvan, enerji dönüşümü çabaları kapsamında karasularında rüzgar enerji santrali kuruyor. Fransa merkezli çok uluslu petrol şirketi TotalEnergies ve küresel açık deniz rüzgâr geliştiricisi Corio Generation, Tayvan'daki Formosa 3 açık deniz rüzgar santrallerini geliştirmek için bir ortak girişim kurdu. Ortaklıkta Corio, projede %50 artı 10 hisse ile çoğunluk hissedarı ve baş geliştirici olmaya devam edecek. 

Formosa 3 projesi, Tayvan'ın orta-batı kıyısındaki Changhua ilçesi açıklarındaki üç rüzgar santralini (Haiding 1, 2 ve 3) içeriyor. Formosa 3'ün Haiding 2 rüzgar santrali, Tayvan'ın 3. Tur açık deniz rüzgar ihalesinin bir parçası olarak Tayvan Enerji Bürosu tarafından Aralık ayında 600 MW'lık şebeke kapasitesi ile lisanslandırılmıştı. Corio, Japon kamu kuruluşu JERA ile Formosa 1 ve Formosa 2 adlı iki açık deniz rüzgar projesini ortaklaşa geliştirmişti. Ancak JERA'nın %43,75 hissesini satarak Formosa projesinden çıktı.

Proje, 2030 yılına kadar ilk beş yenilenebilir enerji yatırımcısından biri olmayı hedefleyen Fransız şirketin yenilenebilir portföyünü 2022'deki 17 GW'dan 2025'te 35 GW’a çıkarmasına yardımcı olacak. Ayrıca Tayvan’ın enerji dönüşümüne de katkı sağlayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler