1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tayvan’da yeşil enerji günü!

Tayvan’da yeşil enerji günü!

Enerji Günlüğü - Global temiz enerji piyasasında iş fırsatları yaratmayı amaçlayan 2015 Tayvan Uluslararası Fotovoltaik Fuarı ve 2015 Tayvan Uluslararası...

Tayvan’da yeşil enerji günü!

Enerji Günlüğü - Global temiz enerji piyasasında iş fırsatları yaratmayı amaçlayan 2015 Tayvan Uluslararası Fotovoltaik Fuarı ve 2015 Tayvan Uluslararası Yeşil Endüstri Sergisi (TiGiS) eşzamanlı olarak başladı.

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (Taiwan External Trade Development Council -TAITRA) ve SEMI işbirliğiyle organize edilen 2015 Tayvan Uluslararası Fotovoltaik Fuarı (PV Taiwan) ve yine TAITRA ve Expo Union Corporation ortaklığıyla düzenlenen 2015 Tayvan Uluslararası Yeşil Endüstri Sergisi ilk defa eşzamanlı olarak Tayvan Başbakanı Dr. Ying-Jeou Ma'nın da katılımıyla Taipei Dünya Ticaret Merkezi Nangang Sergi Salonunda bugün açıldı.

14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Tayvan’ın yeşil enerji endüstrisine en kapsamlı ve eksiksiz platform sunacak olan bu iki etkinlik kapsamında, dünyanın çeşitli yerlerinden ve Tayvan’dan 278 şirket bir araya gelerek 600 stant açacak ve güneş enerjisi alanında geliştirilen son teknolojik yenilikler, yeşil enerji, su teknolojisi ve çevre dostu teknolojileri sergilenip tanıtılacak.

PV TAİWAN SANAYİ-AKADEMİK ARAŞTIRMA ODAKLI OLACAK

9 yıldır global yenilenebilir enerji piyasasının en büyük şirketlerini ortak iş yapma çerçevesinde bir araya getiren PV Taiwan’da sergiler endüstri-akademik araştırmalar özel çerçevesinde gerçekleştirilecek. Forumlarda uluslararası Pazar trendleri, enerji depolama, akıllı şebekeler, ileri üretim teknolojisi ve PV Sistemleri benzeri önemli konular ele alınacak ve ‘Mavi Okyanus’ piyasalarına katılmak isteyen güneş enerjisi şirketleri aydınlatılacak.

TiGiS SERGİLERLE DİKKAT ÇEKECEK

Yedinci yılında TiGiS ise temiz enerji, yeşil çevre, su teknolojisi ve yeşil şehir olmak üzere dört alanda yoğunlaşacak. New Taipei City Industry Association “Yeşil Endüstri Standı” açacak ve şehrin önde gelen şirketlerini toplayarak hükümetin projeleri ve kamu çalışmalarında yer alma konusunda bilgi verecek Ayrıca gösteri esnasında bir de “Yeşil Stand Dekorasyon Yarışması” yapılacak. Yarışma ile hem yeşil sergi konseptinin yaşam bulması hem de sergiye katılanları düşük karbonlu, enerji tasarrufu konseptindeki stand dekorasyonu konusunda teşvik etmek amaçlanacak.

Gösteri sırasında düzenlenecek olan bir dizi forumda da enerji tasarrufu, karbon salımı azaltımı, su endüstrisi ve akıllı şebeke teknolojileri konuları ele alınacak. 2015 Sosyal Sorumluluk İşbirliği Zirvesi de Tayvan sanayisini yeşillendirme çabalarını bir rapor ile sunacak.

Sabiha KÖTEK - TAYVAN/TAİPEİ

Önceki ve Sonraki Haberler