1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tayvan`ın en büyük çatı güneş uygulaması AUO`dan

Tayvan`ın en büyük çatı güneş uygulaması AUO`dan

Enerji Günlüğü - Tayvanlı AUO, yüksek LCD lab teknolojisiyle gerçekleştirdiği ilk kurumsal ölçekli proje olan ülkenin en büyük çatı güneş enerjisi...

Tayvan`ın en büyük çatı güneş uygulaması AUO`dan

Enerji Günlüğü - Tayvanlı AUO, yüksek LCD lab teknolojisiyle gerçekleştirdiği ilk kurumsal ölçekli proje olan ülkenin en büyük çatı güneş enerjisi projesini hayata geçiriyor.

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) tarafından düzenlenen 2015 Taiwan PV Fuarı kapsamında bir grup gazeteciye çalışmaları hakkında bilgi veren AU Optronics Corporation Güneş Çalışmaları Grubu Başkan Yardımcısı James CP Chen, yüksek LCD lab teknolojisiyle gerçekleştirdikleri ilk kurumsal ölçekli proje olan ülkenin en büyük çatı güneş enerjisi projesi olan Sungen PV Elektrik Santrali'nin 16.37 MW'lık ilk aşamasını tamamladıklarını ifade etti.

Chen, dört aşamalı olan proje tamamlandığında toplamda 21 MW kurulum kapasitesine ulaşılacağını ifade ederek, kurulumların Taichung ve Houli alanlarında toplamda 184.618 metrekare çatı alanında gerçekleştirileceğini belirtti.

Proje ile günde yaklaşık 76.520 kWh elektrik üretilerek 7.652 evin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Böylece atmosfere yılda 14.970 ton karbondioksit salımı önlenmiş olacak.

Küçük bir ada ülkesi olan Tayvan'ın güneş kurulumları için fazla toprağa sahip olmaması nedeniyle çatı kurulumları gibi alternatif güneş kurulumları büyük önem taşıyor. 2014 verilerine göre ülkede her ev ayda ortalama 298 kWh elektrik tüketiyor.

AUO, yüzde 20'nin üzerinde verimlilik oranına sahip güneş panelleri ile Tayvan Ekonomi Bakanlığı Enerji Bürosu (MOEA BOE) tarafından güneş enerjisi ürünlerinin kalitesini arttırmak ve firmaları kaliteli ürünler üretmeye teşvik etmek için başlatılan Mükemmel PV Değerlendirme Programı kapsamında mükemmellik ödülüne sahip görüldü. Ödül alan SunForte PM096BOO-320 tek kristal silikon güneş modülü, yüzde 20.4 verimlilik oranına ve güç iletim kayıplarını en aza indiren çözümlere sahip.

Sabiha KÖTEK - Tayvan/Taipei

TAYVAN'IN MÜKEMMEL GÜNEŞ ÜRÜNLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler