1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tayvanlı NSP Türkiye`de güneş hücresi üretecek

Tayvanlı NSP Türkiye`de güneş hücresi üretecek

Enerji Günlüğü - Tayvanlı güneş enerjisi şirketi NSP, Türkiye'de güneş hücresi üretimi yapmak için yerel bir ortak arıyor.Tayvanlı solar teknolojileri...

Tayvanlı NSP Türkiye`de güneş hücresi üretecek

Enerji Günlüğü - Tayvanlı güneş enerjisi şirketi NSP, Türkiye'de güneş hücresi üretimi yapmak için yerel bir ortak arıyor.

Tayvanlı solar teknolojileri şirketi Neo Solar Power Corp.'un (NSP) Başkanı Andy Shen, 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 2015 Tayvan Uluslararası Fotovoltaik Fuarı'nda (PV Taiwan) Enerji Günlüğü'nden Sabiha KÖTEK'e özel açıklamalarda bulundu.

Andy Shen, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurguladı. Shen, gelecek beş yılda Türkiye solar pazarında ciddi bir genişleme beklentisi içinde olduklarını vurguladı.

NSP Başkanı Andy Shen, Türkiye güneş enerjisi pazarında ciddi yatırımlar düşündüklerini kaydetti. "İyi bir pazar" olarak nitelendirdiği Türkiye ile ilgili iki projeleri bulunduğunu aktaran Andy Shen, öncelikle ABD Manchester'da kurmayı planladıkları büyük bir solar projesi için üretecekleri güneş hücrelerini Türkiye üzerinden göndermek istediklerini kaydetti.

Andy Shen, Türkiye için düşündükleri ikinci projenin ise solar ekipmanı üretim yatırımı olduğunu kaydetti. NSP Başkanı Andy Shen, iyi bir yerel ortakla işbirliğine giderek, Türkiye'de güneş hücresi üretimi yapmayı istediklerini anlattı.

Türkiye'de hükümetin son güneş enerjisi düzenlemelerinden haberdar olduklarını belirten Andy Shen, Türkiye'de yatırım yapmanın eskiye oranla şimdi daha kolay olduğunu da sözlerine ekledi.

YENİ ÜRÜNÜ TANITTI

Andy Shen ayrıca, NSP'nin 2013 yılında geliştirdiği "Black" güneş hücresi serisinin sonuncusu olan mono solar PERC yüksek verimli Black 21'i tanıttı. Shen'in verdiği bilgiye göre, PV Taiwan Fuarı'nda sergilenen yeni model, yüzde 21.1 ile piyasadaki en yüksek hücre verimlilik oranlarından birine sahip. Shen, yeni ürünün bu yılın sonunda test üretimi için hazır hale geleceğini söyledi. Tayvan Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü (ITRI) tarafından sertifikalandırılan yeni ürün, düşük oranda ışığa bağlı bozulma (LID) ve potansiyele bağlı bozulma (PID) sağlayacak.

İHRACAT HACMİ 7 GW'Yİ AŞTI

Tayvanlı solar şirketi NSP, 2005 yılından 2015 yılı Temmuz ayına kadar 7 GW'dan fazla güneş hücresi ve modülü ihracatı gerçekleştirdi. 2007-2013 yılları arasında satışlarını yüzde 87 oranında arttıran şirketin piyasa büyüklüğü 2013 yılı sonunda 1.15 milyar dolara yükseldi. Çin'de de bir güneş modülü üretim fabrikası bulunan şirketin toplam altı hücre ve modül üretim tesisi bulunuyor. Şirketin hisseleri, 2009 yılında bu yana Tayvan Borsası'nda işlem görüyor.

Sabiha KÖTEK - TAİPEİ / TAYVAN

Önceki ve Sonraki Haberler