1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TBMM Soma faciasını araştırmak için komisyon kurdu

TBMM Soma faciasını araştırmak için komisyon kurdu

Enerji Günlüğü - Soma maden faciası başta olmak olmak üzere, meydana gelen maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken iş sağlığı...

TBMM Soma faciasını araştırmak için komisyon kurdu

Enerji Günlüğü - Soma maden faciası başta olmak olmak üzere, meydana gelen maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla bir meclis araştırma komisyonu kuruldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Genel Kurulun 21.05.2014 tarihli 91'inci Birleşiminde aldığı söz konusu komisyon kurulması kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Manisa'nın Soma ilçesinde başta 13 Mayıs 2014 tarihinde olmak üzere meydana gelen maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açıldı.

Bu araştırmayı yapacak Komisyon 17 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma süresi Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Kâtip Üye seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışacak.

Önceki ve Sonraki Haberler