1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ Ankara’daki EİH projesinin kamulaştırmasını yapacak

TEDAŞ Ankara’daki EİH projesinin kamulaştırmasını yapacak

TEDAŞ Ankara’daki elektrik nakil hattının inşasına için kamulaştırma yapacak.

TEDAŞ Ankara’daki EİH projesinin kamulaştırmasını yapacak

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, Ankara’daki enerji nakil hattı projesinin inşaat çalışmaları için kullanılacak alanda kamulaştırma işlemi yapacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ); Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bartın, Bilecik, Eskişehir, Hatay, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Kütahya, Nevşehir, Samsun, Sivas, Uşak ve Zonguldak olmak üzere 18 ilde planlanan 67 ayrı projeye ilişkin enerji nakil hatlarının (ENH) yapımı amacıyla, söz konusu güzergâhlara isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesisi yerlerini mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarını ise irtifak hakkı kurmak suretiyle acele olarak kamulaştıracak. TEDAŞ, Projelerden birini Ankara ilinde gerçekleştirecek.

ANKARA’DA YAPILACAK KAMULAŞTIRMA

Ankara’da inşaatı için kamulaştırma yapılacak olan projenin adı, ilçesi, ENH uzunluğu, istimlak edilecek alanın toplam genişliği, irtifak hakkı kurulacak alanın toplam genişliği ve kamulaştırma yapılacak olan alanların bulunduğu yerleşim birimleri aşağıdaki gibi listelendi.

Proje adı: İncek DM-Topaklı DM ENH
İlçesi/Beldesi: Gölbaşı ve Etimesgut
ENH uzunluğu: 23.187,28m
İstimlak alanı: 4.196,95m2
İrtifak alanı: 301.590,14m2
Hat üzerindeki yerleşimler: Gölbaşı’na bağlı Tulumtaş, Halaçlı, Velihimmetli ve Topaklı mahalleleri ile Etimesgut’a bağlı Fevziye ve  Şehitali mahalleleri.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler