1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ: Kaçak bedeli için bize gelmeyin

TEDAŞ: Kaçak bedeli için bize gelmeyin

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, kayıp kaçak elektrik bedellerini geri alma başvurularının bölgesel dağıtım şirketlerine yapılması gerektiğini bildirdi.Elektrikte...

TEDAŞ: Kaçak bedeli için bize gelmeyin

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, kayıp kaçak elektrik bedellerini geri alma başvurularının bölgesel dağıtım şirketlerine yapılması gerektiğini bildirdi.

Elektrikte kayıp kaçak bedellerinin alınmaması ve alınanların da geri ödenmesi yönündeki Yargıtay kararından sonra vatandaşlar harekete geçti. Pek çok abone, bugüne kadar ödediği bedelleri alabilmek için ilgili kuruluşları başvuru yağmuruna tuttu.

Başvuru yağmuruna tutulan kuruluşlardan biri de Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) oldu. TEDAŞ ise bu konuda kendisinin muhatap olmadığını, vatandaşların kendi bölgelerindeki dağıtım şirketlerine başvurmaları gerektiğini duyurdu.

TEDAŞ'ın "Kayıp Kaçak Bedelleri Başvurusu" başlıklı duyurusu şöyle:

Sayın Vatandaşlarımız,

Ülkemizdeki elektrik dağıtım hizmetleri, Genel Müdürlüğümüz'den ayrı tüzel kişiliği bulunan ve özelleştirilen elektrik dağıtım şirketleri marifetiyle yerine getirilmekte olup, elektrik dağıtım hizmetine ilişkin kayıp kaçak bedelleriyle ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir tasarruf yetkisi bulunmamaktadır.

Bu nedenle kayıp kaçak bedellerine ilişkin tüm başvuruların hizmet alınan bölgede faaliyet gösteren elektrik dağtıım/perakende satış şirketine yapılması gerekmektedir."

Önceki ve Sonraki Haberler