1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ’ın elektrik alacakları siliniyor

TEDAŞ’ın elektrik alacakları siliniyor

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) özelleştirmeler öncesi kendisine devredilen elektrik satışı kaynaklı alacaklarının peşini bırakıyor.

TEDAŞ’ın elektrik alacakları siliniyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) özelleştirmeler öncesi kendisine devredilen alacaklarının peşini bırakıyor. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bir yasa tasarısına göre, TEDAŞ’ın geçmişten gelen tahsil edilememiş alacakları yeniden yapılandırılacak. Düzenleme elektrik tüketiminden kaynaklanan ve özelleştirme devir işlemleri sırasında TEDAŞ’a devredilmiş alacakları kapsıyor. 

YAZILI BAŞVURU GEREKİYOR 

Buna göre TEDAŞ’ın 1 Şubat 2020 tarihi itibarıyla ödeme günü geldiği hâlde ödenmemiş alacakları ile geçmişte yapılandırılmamış alacaklarının tamamının yapılandırılmasının önü açılıyor. Söz konusu alacakların yapılandırılması için borçluların Eylül 2020 sonuna kadar TEDAŞ’a veya TEDAŞ’a iletilmek üzere ilgili dağıtım ve görevli elektrik tedarik/satış şirketlerine yazılı olarak başvurulması gerekiyor. 

CEZA VE FAİZLERDEN DE VAZGEÇİYOR

Yapılandırma için, başvuru sahiplerinin ödenmesi gereken tutarın ilk taksitini Ekim 2021 sonuna kadar ödemeyi ve her yıl ilk taksitin tekabül ettiği ayda toplam üç eşit taksitte ödeme şartlarını kabul etmeleri gerekiyor. Bu durumda alacakların ödenen kısmına isabet eden ceza ve faizlerinden de vazgeçilecek. 

Yeniden yapılandırmaya dair hükümlere uygun ödeme yapıldığı takdirde, düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarihten sonraki sürelere herhangi bir faiz, zam ve katsayı uygulanmayacak.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler