1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ’ta mal ve hizmet alımları 3 şekilde yapılacak

TEDAŞ’ta mal ve hizmet alımları 3 şekilde yapılacak

Enerji Günlüğü – TEDAŞ mal ve hizmet alımlarını doğrudan temin, ihale ve çerçeve anlaşma olmak üzere 3 şekilde yapacak.Türkiye Elektrik Dağıtım...

TEDAŞ’ta mal ve hizmet alımları 3 şekilde yapılacak

Enerji Günlüğü – TEDAŞ mal ve hizmet alımlarını doğrudan temin, ihale ve çerçeve anlaşma olmak üzere 3 şekilde yapacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Kamu İhale Kanunu kapsamındaki istisnaya tabi tutulan mal ve hizmet alımlarıyla ilgili usul ve esaslar belirlendi. Buna göre TEDAŞ’ın mal ve hizmet alımlarını doğrudan temin, ihale ve çerçeve anlaşma olmak üzere 3 şekilde yapacak.

Yönetmelik kapsamında yapılacak ihaleler, ihale dokümanında belirtilmesi halinde yabancı isteklilere de açılacak. Böylece, TEDAŞ tarafından yerli istekliler lehine yüzde 20’yi aşmamak üzere ihale dokümanında belirtilecek oranda fiyat avantajı sağlanacak.

İhaleler karlılık ve verimlilik esaslarına göre gerçekleşecek. İhale işlemlerinde karlılık fiyatta en ucuz ve ekonomik açıdan en avantajlı teklifin tespitiyle sağlanacak.

İhalelerde, açık ihale usulü, belli istekliler arasında ihale usulü ve pazarlık usulü olmak üzere 3 şekilde yapılacak. Açık ihale usulünde netice alınamazsa ihaleler pazarlık usulüyle yapılacak. Doğal afet, salgın, can ve mal kaybı gibi beklenmeyen durumlar ile savunma ve güvenlikle ilgili konularda ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması halinde ihaleler pazarlık usulü ile yapılacak.

Enerji Günlüğü

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler