1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ dava dosyaları birikiyor

TEİAŞ dava dosyaları birikiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TEİAŞ'ın 2016 yılındaki 33 bin 644 dava dosyasından sadece 12 bin 305'in sonuçlandırılabildiğini...

TEİAŞ dava dosyaları birikiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TEİAŞ'ın 2016 yılındaki 33 bin 644 dava dosyasından sadece 12 bin 305'in sonuçlandırılabildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TEİAŞ'ın 2016 yılında Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) ve taşra teşkilatları tarafından, önceki yıllardan devreden ve dava süreci devam eden 33.644 dava dosyasının takip edildiğini ve bunlardan 12.305 adet dosyanın sonuçlandırıldığını açıkladı.

Söz konusu davalarının çoğunluğunu, kamulaştırma davaları, iş davaları, sistem kullanım cezalarına ilişkin davalar ile personel davalarının oluşturduğunu kaydeden Bakan Albayrak, merkez ve taşra teşkilatlarında Hukuk Müşavirlerinin dışında, kurumda 45 avukatın görev yaptığını ancak iş yoğunluğu nedeniyle ücret karşılığında serbest avukatlarla da çalışıldığını bildirdi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler