1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ, elektrik tesislerinden bakım planı istedi

TEİAŞ, elektrik tesislerinden bakım planı istedi

TEİAŞ, 2025 yılı işletme planlamasının hazırlanabilmesi için yenilenebilir enerji haricindeki 50 MW ve üzeri elektrik üretim tesislerinden planlı devre dışı edilme bilgilerini istedi. 

TEİAŞ, elektrik tesislerinden bakım planı istedi

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletimi AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Sistem Etütleri Müdürlüğü, Elektrik Şebeke Yönetmeliği 52. maddesi gereği 2025 yılına ait Üretim Tesisleri Planlı Bakım Programları hakkında duyuru yayınladı. 

Müdürlükten yapılan duyuru şöyle:

“Elektrik Şebeke Yönetmeliği 52. maddesi hükmü doğrultusunda 2025 yılı işletme planlamasının hazırlanabilmesi için Teşekkülünüz/Şirketiniz portföyündeki 50 MW ve üzeri üretim tesisine/tesislerinize ait ünitelerin (rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle santralleri hariç) planlı devre dışı edilme bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Kurulu gücü 50 MW ve üzeri üretim tesislerinin 2025 yılı planlı bakım programlarının 01-30 Nisan 2024 tarihleri arasında ekte gönderilen kılavuza uygun olarak YTBS’de ilgili bölüme girilmesi gerekmektedir.  Bakım programlarının onay ve revize süreci ekteki kılavuz doğrultusunda ilerleyecektir. 30 Nisan 2024 tarihinden sonra girilecek bildirimleri sistem kabul etmeyecek olup süreç kesinlikle resmi yazışma ile değil sadece YTBS üzerinden takip edilecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler