1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ, İstanbul'da 95 km yeraltı kablo ağı kuracak

TEİAŞ, İstanbul'da 95 km yeraltı kablo ağı kuracak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, İstanbul'da Atışalanı ve Aksaray trafo merkezleri arasındaki bağlantıyı sağlayacak güzergaha, 154 kV geriliminde ve yaklaşık...

TEİAŞ, İstanbul'da 95 km yeraltı kablo ağı kuracak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, İstanbul'da Atışalanı ve Aksaray trafo merkezleri arasındaki bağlantıyı sağlayacak güzergaha, 154 kV geriliminde ve yaklaşık 9,50 km uzunluğunda yeraltı kablosu döşeyecek.  

TEİAŞ Genel Müdürlüğünce yatırım programına alınan 154 kV Atışalanı TM Aksaray TM Yer Altı Kablosu (YAK) projesi ile, İstanbul ili, Esenler, Bayrampaşa, Zeytinburnu ve Fatih ilçeleri sınırları içerisinde, 154 kV geriliminde ve yaklaşık 9,50 km uzunluğunda 1600 mm2 kesitli yeraltı kablosunun tesisi ve işletmesi planlanıyor. 

32 milyon lira bedelli n 154 kV Atışalanı TM Aksaray TM Yer Altı Kablosu (YAK) projesi Atışalanı TM’den başlayarak Aksaray TM’ne bağlanacak olup, tamamının yeraltı kablosu olarak tesis edilmesi planlanıyor. 

KESİNTİSİZ ENERJİ ARZI AMAÇLANIYOR

Planlanan proje ile, bölgenin enerji taleplerinin kesintisiz olarak karşılanması ve uzun vadede karşılaşılması muhtemel enerji darboğazının engellenmesi amaçlanıyor. İstanbul’un Avrupa yakasındaki sanayileşme ve yeni imar uygulamaları ile beraber mevcut ve önümüzdeki dönemde artan enerji ihtiyacına cevap verebilme ve Esenler ilçesinde yer alan Atışalanı Trafo Merkezi ile Fatih ilçesinde yer alan Aksaray Trafo Merkezi arasında sistem irtibatını sağlama amacı da güdülüyor.

Proje kapsamında tesis edilecek yeraltı kablosu tamamen imarlı cadde ve sokaklardan geçeceği için herhangi bir kamulaştırma işlemi yapılmayacak. Projeye ilişkin ÇED Süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler