1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TEİAŞ Kestanederesi RES’in trafo bağlantısını yapacak

TEİAŞ Kestanederesi RES’in trafo bağlantısını yapacak

TEİAŞ, 154kV Kestanederesi RES TM-Alaşehir TM Enerji İletim Hattı Projesi için Manisa Alaşehir’de bazı kamulaştırmalar yapacak.

TEİAŞ Kestanederesi RES’in trafo bağlantısını yapacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, 154kV Kestanederesi RES TM-Alaşehir TM Enerji İletim Hattı Projesi için Manisa Alaşehir’deki 62 parseli kamulaştıracak.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) 154kV Kestanederesi Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) Tranformatör Merkezi (TM)-Alaşehir TM Enerji İletim Hattı Projesi için, Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı Gazi Mustafa Kemal Paşa  Mahallesi; Kapaklı ilçesinde bağlı Kozluca, Bahçedere, Evrenli, Badınca ve Ilıca mahallelerindeki toplam 62 ayrı parseli acele olarak kamulaştıracak.

Enerjisa Enerji Üretim AŞ’nin [ENJSA] Aydın ilinin Nazilli ilçesinde kuracağı tersisin arazisi İzmir ve Manisa illerinin sınırlarına da yayılıyor. 

Enerjisa Enerji, Kestanederesi RES’e ilişkin kapasiteyi, Rüzgar YEKA ihaleleri kapsamında kazanmıştı. Şirket diğer Rüzgar YEKA projeleriyle beraber 500 MW'lik lisans hakkı almıştı. 

Kestanederesi RES’in ÖN/10935-22/05153 numaralı önlisansındaki kurulu gücü 117,9MWm iken, elektriksel kurulu gücüyse 84MWe seviyesinde. Tesis 28 adet rüzgar türbininden oluşacak ve yılda 336.000.000 kWh elektrik üretecek. Tesisin önlisansının, 21 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerliliği var. 

İlgili Haberler