1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ Mart ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi

TEİAŞ Mart ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi

Mart ayında toplam yedi ilde 10 adet lisanssız güneş ve rüzgar enerji santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusu değerlendirmeye alınmadı.

TEİAŞ Mart ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Mart’ta Kars, Şanlıurfa, Kırıkkale, Burdur, Uşak, İzmir ve Manisa illerinde toplam 10 lisanssız güneş ve rüzgar santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusunu değerlendirmeye almadı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretim yönetmeliği madde 5(1-h) kapsamında iletim sistemine bağlantı başvuruları değerlendirme sonuçlarını paylaştı. Mart ayı değerlendirme döneminde çeşitli illerden toplam 99 bağlantı başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan 85,744 MW kurulu gücünde 10 tanesi değerlendirmeye alınmadı. Kars, Şanlıurfa, Kırıkkale, Burdur, Uşak, İzmir ve Manisa illerindeki bu başvuruların iletim seviyesinden sistem bağlantısı değerlendirmeye alınmama nedeni olarak da tüketim noktasından farklı yerden başvuru yapılan projenin kurulu gücü olarak belirtildi. 

TEİAŞ, evrak değerlendirmesini olumlu bulduğu 89 başvuruyu ise bölge kapasitesi kısıtından dolayı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Madde-14 (6) hükmü doğrultusunda yapılacak öncelik sıralaması sonucu teknik değerlendirmeye alacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler