1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ personelinin görevde yükselme şartında değişiklik

TEİAŞ personelinin görevde yükselme şartında değişiklik

Enerji Günlüğü - TEİAŞ personelinin görevde yükselmesi için alt görevlerde geçirilmesi gereken sürenin en az altı ayının Genel Müdürlükte geçmiş...

TEİAŞ personelinin görevde yükselme şartında değişiklik

Enerji Günlüğü - TEİAŞ personelinin görevde yükselmesi için alt görevlerde geçirilmesi gereken sürenin en az altı ayının Genel Müdürlükte geçmiş olması şartı aranacak.

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, Görevde yükselmeye ilişkin genel şartlara İlan edilen kadro ve pozisyon için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, alt görevlerde geçirilmesi gereken sürenin en az altı ayının Genel Müdürlükte geçmiş olması eklendi.

Yönetmelik kapsamında görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadro ve pozisyonlaraDenetim hizmetleri grubu kategorisinde İç denetçi eklendi; Araştırma ve planlama hizmetleri grubuna da Müşavir ve Başuzman eklendi.

Yönetmelikteki hizmet süresi tanımı da Hizmet süresi: 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde sayılan süreleri," şeklinde değiştirildi. Daha önce "Hizmet süresi: Aylıksız izinli geçen süreler hariç, muvazzaf askerlik süresi dahil olmak üzere, 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde sayılan süreleri," şeklindeydi.

Yine, görevde yükselme sınavına tabi olarak yapılacak atamalarda çeşitli pozisyonlar için aranan şartlar değiştirildi.

Daha önce düzenlenmeyen Görevde yükselme sınavına tabi olmadan yapılacak atamalarda aranılacak şartlar da yeni yönetmelik kapsamında düzenlendi.

SINAV BAŞARI PUANLARINDA DEĞİŞİKLİK

Değişiklik ileYazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavda en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılacak. Sözlü sınava alınacak personel için yazılı sınav puanı en az altmış olarak uygulanacak. Yönetmeliğin eski halinde, yazılı sınavda başarı puanının en az kaç olması gerektiği yetmiş puandan aşağı olmamak üzere Teşekkülce belirlenip ve duyuruda belirtiliyordu.

Sınav kurullarında ise önceki düzenlemeden farklı olarak birer yedek üye belirlenecek ve sınava alınacak personelden daha düşük seviyede olmama şartına lisansüstü öğrenim muafiyeti getirildi.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler