1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığında görev süresi kısaltması

TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığında görev süresi kısaltması

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı seçilebilmek için aranan Kurulda en az on yıl müfettişlik yapma şartı beş yıla indirildi.Türkiye...

TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığında görev süresi kısaltması

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı seçilebilmek için aranan Kurulda en az on yıl müfettişlik yapma şartı beş yıla indirildi.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, Teftiş Kurulu Başkanının Atanmasını düzenleyen 7. madde değiştirildi. Böylece, maddenin yeni hali şöyle oldu:

“Madde 7 – Teftiş Kurulu Başkanı, mesleğe özel yarışma sınavı ile girmiş, üç yıllık müfettiş yardımcılığı süresi sonunda yapılan yeterlilik sınavı sonucunda müfettiş sıfatını kazanmış ve en az beş yıl Şirket Teftiş Kurulunda müfettişlik ve/veya başmüfettişlik yapmış, bilfiil 10 yıllık müfettişlik hizmeti bulunan Kurul Başmüfettişleri arasından Genel Müdürün teklifi üzerine Yönetim Kurulu kararıyla atanır.”

Maddenin eski hali ise şöyleydi:

Madde 7 — Teftiş Kurulu Başkanı, 3 yıllık Müfettiş Yardımcılığı süresi sonunda yapılan yeterlik sınavında müfettiş sıfatını kazanmış ve Kuruldaki görev süresi en az 10 yıl olan (TEK, TEAŞ dahil) Şirket başmüfettişleri arasından Genel Müdürün teklifi ve Yönetim Kurulunun kararı ile atanır.

Önceki ve Sonraki Haberler