1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ termik santrallerden 2024 planlı bakımlarını bildirmelerini istedi

TEİAŞ termik santrallerden 2024 planlı bakımlarını bildirmelerini istedi

Rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle santralleri dışındaki 50 MW ve üzeri elektrik santrallerinin 2024 yılına ilişkin planlı devre dışı edilme bilgilerinin Nisan 2023 sonuna kadar TEİAŞ'a bildirilmesi gerekiyor.

TEİAŞ termik santrallerden 2024 planlı bakımlarını bildirmelerini istedi

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonm Şirketi TEİAŞ, 50 MW ve üzeri elektrik üretim santrallerinin 2024 yılı planlı bakım programlarını Nisan ayı sonuna kadar bildirmelerini istedi. 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), 2024 yılına ait Üretim Tesisleri Planlı Bakım Programları hakkında duyuru yayınladı. Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Sistem Etütleri Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruya göre, 2024 yılı işletme planlamasının hazırlanabilmesi için, Şirketlerin portföyündeki 50 MW ve üzeri üretim tesislerine ait ünitelerin (rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle santralleri hariç) planlı devre dışı edilme bilgilerine ihtiyaç duyuluyor. Bunun için Kurulu gücü 50 MW ve üzeri üretim tesislerinin 2024 yılı planlı bakım programlarının 05-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Yük Tevzi Bilgi Sistemi’nde (YTBS) ilgili bölüme girilmesi gerekiyor. 

Bakım programlarının onay ve revize sürecinin belirlenen kılavuz doğrultusunda ilerleyeceği kaydedilen duyuruda, 30 Nisan 2023 tarihinden sonra girilecek bildirimlerin sistem kabul edilmeyeceği ve sürecin sadece YTBS üzerinden takip edileceğinden resmi yazı yazılmasına gerek olmayacağı ifade edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler