1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ yenilenebilir ve hibrit santraller için kalan kapasiteyi açıkladı 

TEİAŞ yenilenebilir ve hibrit santraller için kalan kapasiteyi açıkladı 

TEİAŞ, Ekim ayında yapılan kapasite tahsisleri ardından rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için toplamda 358,14 MW’lık ek kapasite kaldığını açıkladı.

TEİAŞ yenilenebilir ve hibrit santraller için kalan kapasiteyi açıkladı 

Enerji Günlüğü - Ekim ayında yapılan kapasite tahsisleri ardından rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için toplamda 358 MW’lık ek kapasite kaldı.

TEİAŞ, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 03.03.2022 tarihli ve 10822 sayılı Karar doğrultusunda, kapasite tahsisleri ile ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, EPDK tarafından 2022 yılı Ekim ayında TEİAŞ’a iletilen projeler kapsamında 12 bölgede üç ayrı grup halinde yapılan kapasite tahsisleri sonucunda kalan bölgesel kapasiteler açıklandı. 

Duyuruya göre, 2022 yılı Ekim ayında EPDK'dan TEİAŞ'a iletilen projeler kapsamında yapılan kapasite tahsisleri sonrasında hibrit tesis projeleri ve 5.1.h kapsamındaki lisanssız projeler için 358,14 MW’lık ek kapasite kaldı.

Kalan kapasitenin 46,09 MW’lık bölümü ana kaynağı rüzgar ve güneş olan santraller içinken; 177,32 MW’lık bölümü ana kaynağın rüzgar veya güneş olduğu, yardımcı kaynağın ise rüzgar ve güneş enerjisinin olmadığı hibrit yatırımlar için olacak. 134,73 MW’lık bölümü de Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği 5.1.h kapsamında kurulacak ve iletim seviyesinden sisteme bağlanacak üretim tesislerinden oluşuyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler