1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ yenilenebilir ve hibrit santraller için kalan kapasiteyi açıkladı   

TEİAŞ yenilenebilir ve hibrit santraller için kalan kapasiteyi açıkladı   

TEİAŞ, Nisan ayında yapılan kapasite tahsisleri ardından rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için toplamda 761,49 MW’lık ek kapasite kaldığını açıkladı. 

TEİAŞ yenilenebilir ve hibrit santraller için kalan kapasiteyi açıkladı   

Enerji Günlüğü - Nisan ayında rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için 2829,12 MW kapasite tahsisi yapıldı. Toplamda 761,49 MW’lık ek kapasite kaldı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 16.03.2023 tarihli ve 111731 sayılı Kararı doğrultusunda, kapasite tahsisleri ile ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, EPDK tarafından 2023 yılı Nisan ayında TEİAŞ’a iletilen projeler kapsamında 12 bölgede üç ayrı grup halinde yapılan kapasite tahsisleri sonucunda kalan bölgesel kapasiteler açıklandı. Duyuruya göre, Nisan ayında EPDK'dan TEİAŞ'a iletilen projeler kapsamında yapılan kapasite tahsisleri sonrasında hibrit tesis projeleri ve 5.1.h kapsamındaki lisanssız projeler için 761,49 MW’lık ek kapasite kaldı. Mart ayında Türkiye’nin 12 bölgesinde rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için toplam 3590,61 MW kapasite tahsisi yapılmıştı.

Ana kaynağı rüzgar ve güneş olan santraller için hiç kapasite kalmazken; ana kaynağın rüzgar veya güneş olduğu, yardımcı kaynağın ise rüzgar ve güneş enerjisinin olmadığı hibrit yatırımlar için 209,39 MW kapasite kaldığı açıklandı. 552,1 MW’lık bölümü de Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği 5.1.h kapsamında kurulacak ve iletim seviyesinden sisteme bağlanacak üretim tesislerinden oluşuyor.

Enerji Günlüğü   

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler