1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ’a açılan dava İdari Yargıda görülecek

TEİAŞ’a açılan dava İdari Yargıda görülecek

Geres Elektrik’in TEİAŞ’a karşı açtığı fazla tahakkukun iadesi davası Adli Yargıda değil, İdari Yargıda görülecek.

TEİAŞ’a açılan dava İdari Yargıda görülecek

Enerji Günlüğü - Geres Elektrik’in TEİAŞ’a karşı açtığı fazla tahakkukun iadesi davası Adli Yargıda değil, İdari Yargıda görülecek.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı, Türkiye Elektrik İşletim AŞ (TEİAŞ) aleyhine anlaşma hükümlerine aykırı olarak fazla tahakkuk ettirildiği iddia edilen rüzgar enerjisi santrali (RES) katkı payı bedelinin tahsili istemiyle açılan davanın Adli Yargı Yerinde değil; İdari Yargı Yerinde çözülmesi gerektiği yönünde karar verdi. 

Geres Elektrik Üretim AŞ, fazladan ödendiği iddia edilen 110.000 TL’nin tahsili için Adli Yargı’da dava açmış; TEİAŞ avukatları davanın İdari Yargı Yerinde görülmesi gerektiği iddiasıyla itirazda bulunmuştu. 

Uyuşmazlık Mahkemesi, 3 üyesinin karşı oyu ve oy çokluğu ile TEİAŞ avukatlarının itirazını haklı bularak davanın İdari Yargı Yerinde görülmesine karar verdi. 

Karşı oy gerekçesinde ise TEİAŞ ana statüsünde kuruluşun özel hukuk hükümlerine tabi olacağının açık ve kesin biçimde belirtildiği; taraflar arasındaki ihtilafın Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğinin de açıkça ifade edildiği bildirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler