1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TEİAŞ’tan 5 lisanssız GES ve RES bağlantı başvurusuna red

TEİAŞ’tan 5 lisanssız GES ve RES bağlantı başvurusuna red

Şubat ayında İzmir ve Burdur’da 5 adet lisanssız güneş ve bir rüzgar, enerji santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusu bölgesel kapasite kısıtı nedeniyle olumsuz olarak değerlendirildi.

TEİAŞ’tan 5 lisanssız GES ve RES bağlantı başvurusuna red

Enerji Günlüğü - TEİAŞ’tan Şubat’ta İzmir ve Burdur’da toplam 5 lisanssız güneş ve rüzgar santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusunu reddetti.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretim yönetmeliği madde 5(1-h) kapsamında iletim sistemine bağlantı başvuruları değerlendirme sonuçlarını paylaştı. Buna göre TEİAŞ, 24 Şubat 2023 tarihinde yayınladığı kapasite duyurusu kapsamında yaptığı değerlendirmele sonucunda İzmir ve Burdur’da güneş ve rüzgar enerjisi bağlantı başvurularını bölgesel kapasite kısıtı nedeniyle olumsuz buldu. 

İzmir’de 60 MW gücünde arazi tipi güneş ve 27,8 MW gücünde rüzgar başvurusu olumsuz olarak değerlendirilirken; Burdur’da 31,84 MW güneş kapasite artışı, 20,5 MW arazi tipi güneş ve 20,2 MW arazi tipi güneş başvurusu olumsuz olarak değerlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler