1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tekfen ile Azerbaycan arasında yenilenebilir enerjide işbirliği

Tekfen ile Azerbaycan arasında yenilenebilir enerjide işbirliği

Enerji Günlüğü - Tekfen İnşaat, Azerbaycan Enerji Bakanlığı ile Yenilenebilir Enerji Projelerinin Geliştirilmesi Konusunda Stratejik İşbirliği niyet...

Tekfen ile Azerbaycan arasında yenilenebilir enerjide işbirliği

Enerji Günlüğü - Tekfen İnşaat, Azerbaycan Enerji Bakanlığı ile Yenilenebilir Enerji Projelerinin Geliştirilmesi Konusunda Stratejik İşbirliği niyet mektubunu imzaladı.     

Bu yıl 25'ncisi düzenlenen Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı'nda Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Azerbaycan Enerji Bakan Yardımcısı Samir Veliyev ile bir araya gelerek yenilenebilir enerji projelerinin geliştirilmesi konusunda stratejik işbirliği kapsamında bir niyet mektubu imzaladı. 

İmza töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı  şöyle konuştu; “1996 yılından bu yana kesintisiz olarak iş yaptığımız Azerbaycan’ın ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunuyoruz. Bu imzayla bölgedeki işbirliklerimizi, yenilenebilir enerji projelerini de dahil ederek genişletmeyi planlıyoruz. Doğal enerji kaynakları açısından zengin bir ülke olan Azerbaycan’ın, sürdürülebilir bir gelecek vizyonu ile yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmayı hedeflemesi, bu alanda bir atılım yapma niyetinde olan Tekfen İnşaat için potansiyel yatırım olanaklarının tespiti ve fizibilite çalışmalarını birlikte gerçekleştirebilmek adına çok önemli bir fırsat.” sözleriyle değerlendirdi.

Tekfen İnşaat, bugüne kadar BTC Ham Petrol Boru Hattı, Şahdeniz Faz 1 ve Faz 2 çerçevesinde, boru hattı, petrol ve doğalgaz terminalleri ile deniz platformları olmak üzere, petrol ve gaza dayalı enerji alanlarında çok sayıda proje gerçekleştirdi. 2025 Stratejik Yol Haritasında yer alan Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Sahalarının Geliştirilmesi konusunda da Azerbaycan ile çalışmaya devam edecek.