1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tekfen Rusya’daki proje için 111,5 milyon dolar tazminat istedi

Tekfen Rusya’daki proje için 111,5 milyon dolar tazminat istedi

Tekfen, Rusya’da zarara uğradığı boru hattı projesiyle ilgili, işveren Kharampurneftegaz’a 111,5 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Tekfen Rusya’daki proje için 111,5 milyon dolar tazminat istedi

Enerji Günlüğü - Tekfen İnşaat, Rusya’da zarara uğradığı boru hattı projesiyle ilgili olarak, işveren Kharampurneftegaz firmasına 111,5 milyon dolarlık tazminat davası açtı. 

Tekfen Holding AŞ [TKFEN] iştiraki Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ, %100 bağlı ortaklığı OOO Rusfen ile birlikte üstlendiği 90km uzunluğunda gaz boru hattı inşaat ve montaj işleri sözleşmesindeki haklarını alabilmek için işveren OOO Kharampurneftegaz firmasına dava açtı.  

Tekfen Holding’ten yapılan açıklamada; Tekfen İnşaat’ın, %100 bağlı ortaklığı OOO Rusfen ile birlikte Kharampurneftegaz LLC firması ile 90km uzunluğunda gaz boru hattı inşaat ve montaj işleri için 27 Aralık 2019 tarihinde sözleşme imzaladığı bildirildi. Sözleşme uyarınca Tekfen İnşaat ve OOO Rusfen konsorsiyumu Rusya Federasyonu'nda Kharampur Gaz Sahası ile Gazprom Ana Boru hattı arasındaki Gaz Nakil Boru Hattının ilk 90 km’lik kısmının yapımını üstlenmişti. Sözleşme bedeli 19.527.364.329 ruble (yaklaşık 311 milyon dolar) olan proje, 01 Şubat 2020’de başlayacak ve 16 ay içinde de tamamlanacaktı. 

Şirket açıklamasında projenin yapımı sürecinde bazı olumsuzluklar yaşandığı ve Üstlenicilerin zarara uğradığının anlaşıldığı ve zararın tazmini amacıyla mahkeme yoluna gidileceği bildirildi. 

111,5 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT TALEBİ

Açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Projenin başında konsolide finansal tablolara yansıtılan finansal sonuçların değişen maliyetlere bağlı olarak, rapor tarihi itibarıyla proje sonunda beklenen zararın tamamı konsolide finansal tablolara dahil edildi ve işveren idare ile kalan zararlarımızın tazminine yönelik görüşmeler yapıldı. Ancak işveren idare ile zararlarımızın tazminine yönelik görüşmelerde mutabakat zeminine ulaşılamayacağının anlaşılması üzerine, bu proje ile ilgili tüm hak, alacak ve varlıklarımızın tazmini amacıyla işveren OOO Kharampurneftegaz'a karşı Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ ve OOO Rusfen Konsorsiyumu adına yaklaşık 9.954.112.493,80 ruble (doları/ruble=89,25 üzerinden yaklaşık 111,5 milyon dolar) değerindeki hak talepleri için yargı yoluna başvurulmasına karar verilmiştir”. 

Açıklamada başvurunun ilgili mahkemede ön inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler