1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tekfen’den sürdürülebilirlikte iki imza

Tekfen’den sürdürülebilirlikte iki imza

Tekfen Holding, Balıkesir'de bulunan 14,4 megavatlık lisanslı Marmara Rüzgâr Enerji Santrali’ni devraldı. Holding şirketlerinden Toros Tarım da Gönen Yenilenebilir Enerji’nin kalan %30 hissesini de satın alarak şirketin tek sahibi oldu.

Tekfen’den sürdürülebilirlikte iki imza

Enerji Günlüğü - Tekfen Holding, İlk Lisanslı RES Yatırımı İçin Hisse Devir Sözleşmesi İmzaladı. Holding, Balıkesir’de 9,6 megavatlık kurulu, 4,8 megavatlık artırım kapasitesi ile toplam 14,4 megavatlık Marmara RES üretim lisansının sahibi olan Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.’yi tüm hisseleriyle birlikte devraldı.

Tekfen Holding, aynı gün içinde yenilenebilir enerji stratejisi doğrultusunda toplamda yaklaşık 25 megavatlık elektrik üretim kapasitesi içeren iki satın alma işlemine imza attı. Önce Tekfen Holding Balıkesir'de bulunan 14,4 megavatlık lisanslı Marmara Rüzgâr Enerji Santrali'ne ilişkin hisse devir sözleşmesini imzaladı. İştiraki Toros Tarım ise aynı gün ikinci bir anlaşmaya imza atarak, 2019’da %70 hissesini devraldığı Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin kalan %30'luk payını da alarak şirketin tek sahibi oldu.

“MARMARA RES 25 BİN HANEYE ELEKTRİK SAĞLAYACAK”

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Hakan Göral, yenilenebilir enerji çözümleri segmentinde büyümek ve hedeflerine ulaşabilmek amacıyla, öncelikle halihazırda kurulu bulunan enerji santral yatırımlarına odaklandıklarını kaydederek, “Geliştirmek, kurmak ve ardından işletmek üzerine planladığımız bu tür yatırımlar için faaliyette olan bazı santralleri bünyemize almayı önceliklendirdik. Bu anlayışla da Balıkesir’de 9,6 megavatlık kurulu, 4,8 megavatlık artırım kapasitesi ile toplam 14,4 megavatlık Marmara RES üretim lisansının sahibi olan Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.’yi tüm hisseleriyle birlikte devralıyoruz. Türkiye’deki muadilleriyle karşılaştırıldığında oldukça yüksek bir verimliliğe sahip olan Marmara RES’in, üreteceği elektrik enerjisiyle yaklaşık 25.000 hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması mümkün olacaktır” dedi.

tekfen-gonen-yenilenebilir.jpg

TOROS TARIM, GÖNEN YENİLENEBİLİR ENERJİ’NİN TEK SAHİBİ OLDU

Tekfen, aynı gün ikinci bir hisse alım sözleşmesine daha imza atarak gübre sektöründeki sürdürülebilirlik vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmalarını hızlandırdı. Organik ve organomineral gübre pazarlarındaki konumunu döngüsel ekonomi yaklaşımı ile güçlendirmek amacıyla 2019 yılında Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin %70'ini satın alan Tekfen Holding iştiraki Toros Tarım, kalan %30’luk hisseyi de devralarak şirketin tek sahibi oldu.

Bu satın almalar ile Tekfen Holding bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli işletmelerin toplam lisanslı gücü 72 megavata ulaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler